Няма разлика между отделните партии, има интереси. Има алчност, освирепяване,

...
Няма разлика между отделните партии, има интереси. Има алчност, освирепяване,
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Няма разлика между отделните партии, има интереси

Няма разлика сред обособените партии, има ползи. Има лакомия, освирепяване, а алчността е гибелта и проклятието на демокрацията. Това сподели драматургът и стихотворец Стефан Цанев в студиото на „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

България няма народен блян, съобщи той.

Драматургът е на мнение, че партиите не желаят да сформират обединения, тъй като не желаят да разделят облагата. Поетът счита, че България страда от липса на персони. Той е на мнение, че всички които са в Народно събрание са длъжни да вземат участие в ръководството. Най елементарно е да бъдеш съпротива, счита той.

„ Поетите са убивани по друг метод, само че най-мъчителния е да се убива човек с безмълвие ", сподели Стефан Цанев. „ Няма нищо по-щастливо от това стиховете ти да живеят ", показа той. Един стихотворец даже и да е мъртъв, в случай че стиховете му се четат, той е жив, добави Цанев.

Той показа, че е писал стихотворението „ Носете си новите облекла, момчета " в най-тъжния миг в живота си, когато е извикан на „ високо място " и му е казано, че името му ще бъде зачеркнато от литературата. „ Казаха ми, че 10 години няма да ме печатат и никой няма да си спомня кой е Стефан Цанев ", описа поетът.

Той показа и за опита си в политиката. „ Тогава постъпих почтено по отношение на своите убеждения, желаех да послужвам на един блян, на една фантазия. За страдание бях грубо отчаян, че красивата концепция за народна власт и независимост се опорочи прекомерно рано ", описа драматургът. Той посочи, че не взе участие в партии, тъй като участието в партията значи, че няма да бъдеш свободен и няма да можеш да казваш истината.

По негови думи народите постоянно желаят мощната ръка пред красивата концепция за народна власт. Водачът би трябвало да бъде мечтател, той има власт, популярност, защо му е благосъстояние, това опорочава личността, добави той.

Творецът описа повече за своите творби, концепциите и облиците в тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР