Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки.

...
Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки.
Коментари Харесай

Туристите, блокирани на остров Самотраки, ще бъдат извозвани от утре

Няма директна заплаха за българските туристи, блокирани на остров Самотраки. Генералното ни консулство в Солун е в непрекъснат контакт с гръцките управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда, увериха от Министерството на външните работи. От на следващия ден ще стартира извозването на блокираните на острова туристи.


Гръцкото министерство на корабоплаването е взело решение туристите да бъдат извозени от катамарана " Андрос Джет ". Той е с потенциал за 600 пасажери и 75 автомобила. Морският съд ще от на следващия ден, 14 август, по три курса дневно.

В момента на Самотраки има към 1500 туристи, най-вече от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Англия и Италия.

От външното ни министерство твърдят, че е обезпечена е храна, питейна вода, здравно обслужване и артикули от първа нужда. Хотелиерите вършат обилни понижения на нощувките, а общинските управляващи дават безвъзмездни стаи за настаняване, в това число в учебните заведения. Областната администрация финансира раздаването на безвъзмездна храна за нуждаещите се.
 64 пожара породиха в Гърция за едно денонощие 64 пожара породиха в Гърция за едно денонощие
Гърция през вчерашния ден беше в плен на пожари, мощни ветрове и даже земетресение. 64 пожара са зародили за последното денонощие, само че всички те са в горски регион...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР