Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки.

...
Няма пряка опасност за българските туристи, блокирани на остров Самотраки.
Коментари Харесай

МВнР: Няма опасност за българите, блокирани на остров Самотраки

Няма директна заплаха за българските туристи, блокирани на остров Самотраки. Генералното ни консулство в Солун е в непрекъснат контакт с гръцките управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда, оповестиха от министерството на външните работи.
През последната седмица бяха прекратени курсовете на огромния ферибот “Азорес Експрес ”, което докара до редица проблеми с превозването на намиращите се на острова туристи. В момента на Самотраки има към 1500 туристи, най-вече от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Англия и Италия.
Осигурена е храна, питейна вода, здравно обслужване и артикули от първа нужда. Хотелиерите вършат обилни понижения на нощувките, а общинските управляващи дават безвъзмездни стаи за настаняване, в това число в учебните заведения. Областната администрация финансира раздаването на безвъзмездна храна за нуждаещите се.
Гръцкото министерство на корабоплаването е взело решение туристите да бъдат извозени от катамарана “Андрос Джет ” (с потенциал 600 пасажери и 75 автомобила), който ще прави от на следващия ден, 14 август, по три курса дневно.
Възникнал по-рано пожар на острова е сподавен и не заплашва живота на туристите.
При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР