Няма промяна в състоянието на кораба Вера Су“, заседнал край

...
Няма промяна в състоянието на кораба Вера Су“, заседнал край
Коментари Харесай

Корабът Вера Сувсе още издържа на вълнението от 5 бала

Няма смяна в положението на кораба „ Вера Су “, затънал край местността „ Яйлата “ преди 19 дни, оповестяват от Министерството на превоза.

Въпреки вълнението на морето от 5 бала корабът е добре укрепен и той не е сменил местоположението си. На този стадий не могат да се подхващат никакви действия по неговото избавяне.

Заради неприятните метеорологични условия и през днешния ден няма да бъдат подхванати никакви акции, свързани с претоварването и изтеглянето на кораба „ Вера Су “. От 3000 тона азотен тор бяха претрупани едвам към 200 тона.
 Капитанът на Вера Су и помощникът му остават в ареста Капитанът на " Вера Су " и помощникът му остават в ареста
Капитанът на заседналия край Камен бряг транспортен съд „ Вера Су ” остава в ареста, реши състав на Окръжния съд-Добрич. Той и неговият...

На борда на кораба и през днешния ден няма никого, защото вълнението е от 5 бала и не разрешава безвредното качване на нов екипаж, предава БНР.

Представител на „ Морска администрация “ е на мястото на случая и следи положението на кораба, като към този момент няма смяна, осведомят от транспортното министерство.

Синоптичната прогноза планува възстановяване на времето през идващите два дни, когато е допустимо да стартира разтоварителна активност.

Окръжният съд в Добрич остави през вчерашния ден за непрекъснато в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба, като в случай че тяхната виновност бъде потвърдена, законът планува отнемане от независимост от 5 до 15 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР