Няма промяна в състоянието на Християн Пендиков, съобщиха от пресцентъра

...
Няма промяна в състоянието на Християн Пендиков, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

ВМА: Тежко остава състоянието на Пендиков

Няма смяна в положението на Християн Пендиков, оповестиха от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА).

Активистът на българския културен клуб „ Цар Борис III “ в Охрид беше транспортиран снощи от Република Северна Македония до България с държавния аероплан „ Фалкон “ и откаран за лекуване във ВМА.

Снощи от Министерството на защитата оповестиха, че положението на Пендиков е приблизително тежко, само че без заплаха за живота. Веднага откакто е признат във Военномедицинска академия (ВМА), са му направени всички нужни проучвания и съвещания за уточняване на неговото положение. Медиците са установили голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Пациентът е настанен в реанимация на ВМА, където ще бъде под непрестанно наблюдаване. Назначени са му и спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект.

Християн Пендиков беше атакуван в центъра на Охрид на 19 януари. Трима души бяха арестувани за побоя над Пендиков, единият от които е с повдигнати обвинявания. Утре министрите на външните работи на България и Република Северна Македония Николай Милков и Буяр Османи ще посетят във ВМА потърпевшия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР