Няма промяна в българската позиция за Украйна. - това заяви

...
Няма промяна в българската позиция за Украйна. - това заяви
Коментари Харесай

Главчев в Брюксел: Няма промяна в българската позиция за Украйна

" Няма смяна в българската позиция за Украйна. " - това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти по време на съвещанието на европейските водачи в Брюксел, съобщи БНР.

Запитан кои са страните, упоменати във вчерашните изводи, а точно, че " военната помощ ще бъде обезпечена при цялостното ценене на политиката на сигурност и защита на някои страни членки, както и на ползите им в тези области ", той отговори:
" Не бих конкретизирал, защото ставаше въпрос за системи за Противовъздушна отбрана и то вид " Пейтриът ". Вие допускам знаете дали България разполага с такива системи, тъй че незабавно ви давам отговор - поддържаме по всякакъв начин Украйна по отношение на опциите, няма промяна… Там сме споделили, че поддържаме европейската позиция, изобщо не се съмнявайте. "

В отговор на журналистически въпрос той разяснява до каква степен останалите водачи са осведомени със обстановката у нас:

" Не наблюдават. Аз ги срещнах в общи линии. По принцип е загрижеността за европейските избори. Аз им споделих, че при нас ще има два вида диалози. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР