Няма промени в съвместната историческа комисия с РС Македония. Хората,

...
Няма промени в съвместната историческа комисия с РС Македония. Хората,
Коментари Харесай

Проф. Димитров: Още сме в Средновековието, нашите колеги не искат да приемат, че имаме обща история

Няма промени в взаимната историческа комисия с районен съд Македония. Хората, които не са към този момент в комисията, напуснаха по лично предпочитание, не са били сменяни. Странно е да се желаят промени там, където решенията се вземат само от страната, която е излъчила съответните представители. Благодаря за положителната оценка за нашата част от работата на взаимната комисия. Комисията е теоретичен орган, тя взема решение по какъв начин би трябвало да работи.

Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Ангел Димитров, ръководител на Съвместната историческа комисия с районен съд Македония.

Предвидили сме като отговор на новата сила, която се внася в двустранните връзки, по-голяма динамичност в нашата работа. До средата на май сме планували 3 съвещания. Това зачестяване на ритъма не е нещо ново, от българска страна комисията желаеше да има доста повече срещи през годините, с цел да имаме резултати, добави проф. Димитров. В началото това наше предпочитание беше окачествявано като политически напън, само че ето, че в този момент има предпочитание и от другата страна. Първата за годината среща е към края на февруари, разяснява проф. Димитров.

Няма напън върху комисията. Имаме опит, знаем какво да чакаме и подхождаме с внимание и натурализъм, без особени упования, добави проф. Димитров.

Ние сме в Средновековието още сме на материята, която се преподава в главното учебно заведение, още не сме стигнали до това, което се преподава в гимназиалния курс, а работим към този момент 3 години и половина. Всичко е поради нежеланието на нашите сътрудници да одобряват, че имаме обща история, а тя стартира през междинните епохи, на това се дължи блокирането на естествения темп на работа на комисията, сподели проф. Димитров.

Настоях още веднъж да отворим диалога за Гоце Делчев, за жалост нашето съвещание ще бъде след 150 годишнината от рождението на Гоце Делчев, разяснява още проф. Димитров. Не чакам нещо, което да провокира огромен екстаз в работата на комисията, сподели още той. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР