Няма програма на правителството, споразуменията са двустранни, а дебатът за

...
Няма програма на правителството, споразуменията са двустранни, а дебатът за
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Кабинетът сгреши, че си спечели прокуратурата за враг, тя не е едно с Иван Гешев

Няма стратегия на държавното управление, споразуменията са двустранни, а дебатът за програмата може да преодолее някои от алените линии. Необходима е законодателна стратегия на кабинета най-малко за втората половина на годината. Това мнение изрази пред доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.
" Нормално е да бъдат по-бавни във вземането на решения – всичко се съгласува по четири ", означи тя за работата на обединението и очерта три съществени направления, в които би трябвало да работи болшинството – битка с корупцията, публичните поръчки и продоволствената сигурност.

Запитана може ли Народното събрание да продължи несигурно време да отсрочва попълването на състава на редица органи с изминал мандат, Киселова уточни: " В учебниците написа, че не може, само че виждаме на процедура, че надвишават година, две. " Доц. Киселова подлага на критика неналичието на разговор от страна на ръководещите с опозицията, като даде образец с председателските места в парламентарните комисии.

" След това арестуваш водача на партията им (на ГЕРБ – бел. ред.) и какво постигаш? Два часа наслада и по-късно тишина. Сега са си спечелили за врагове ГЕРБ, спечелил си за зложелател прокурора (Иван Гешев - б. на ред.), добре, обаче за какво и прокуратурата? Главният прокурор и прокуратурата не са едно. " Ако съдружните сътрудници преглеждат редом номинации за разнообразни органи, това ще бъде по-успешно, в сравнение с да разискват кандидатури " на парче ", тъй като по този начин всички имат искания към даден пост, счита преподавателят. По проблема с решетките в Народното събрание тя разяснява, че " казусът не е дали да влязат, а методът, по който Народното събрание може да поддържа връзка с хората, които стачкуват извън " и посъветва " да махнат и другите решетки ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР