Няма проблем с количествата горива в страната, проблем с електроенергийната

...
Няма проблем с количествата горива в страната, проблем с електроенергийната
Коментари Харесай

Газ не е продаван, напротив – купуван е, убеждава Николов

Няма проблем с количествата горива в страната, проблем с електроенергийната система не се следи, следим на налягането по трасетата на Газпром и няма промени . Това съобщи енергийният министър Александър Николов на брифинг пред публицисти.

Това, което се случва през последните няколко дни е меко казано необичайно и би трябвало да бъдат споделени елементи, уточни Николов, като даде образец с редица изявления в медиите за цените на тока и офанзивата на опозицията по отношение на държавното управление.

Александър Николов не счита, че ръководещите би трябвало да дават отговор на момента, в който опозицията ги атакува. Нито една цифра изказана от опозицията за тока и за горивата не е вярна, акцентира Николов.

Той изясни, че всички доставки от " Газпром " се извършват от цялостен размер. Плащанията са осъществени сполучливо и по никакъв метод " Булгаргаз " не е в нарушаване на договорните процеси, сподели енергийният министър.

БЕХ и държавното управление са подхванали превантивни ограничения за сигурността на доставките на газ. От средата на февруари добивът от хранилището Чирен е стеснен, доколкото е допустимо, а количествата са разпределени по този начин, че да обезпечат настоящото ползване както за месец март, по този начин и за април - продължен е с още един месец добивният сезон. " Булгаргаз " е отправил искане от огромни търговци на полутечен газ при положение прекратяване на доставките от Газпром, подсети енергийният министър.

Александър Николов отхвърли да има продажба на газ, каквото обвиняване насочиха и на брифинга на ГЕРБ малко преди този момент.
 ГЕРБ дават отговор на Петков: Не сме отговорни за вашата несръчност
ГЕРБ дават отговор на Петков: Не сме отговорни за вашата несръчност

Младежи ГЕРБ били инструктирани да си държат пуснати електроуредите си непрекъснато

Напротив - има покупка, само че не от " Булгаргаз ", а от " Булгартрансгаз ". Закупените количества се съхраняват в газохранилището в Чирен, посочи енергийният министър. 151.89 лева е междинната цена на газа през февруари месец.

Той акцентира, че държавното управление работи непрекъснато, с цел да подсигурява сигурност и непоклатимост на енергийната система. Изнесените изказвания в последните 2 дни и точно на националния празник не са просто погрешни, а са откровени неистини. Ако някои си прави илюзията, че ще завоюва от сходни опити политически дивиденти, трупани на гърба на обществото във време на рецесия и война, за Николов е обидно.

Той прикани опозицията да съблюдава това, както сама себе си назовава - да бъде градивна. " Всяването на суматоха, опит за хибридни офанзиви изключително на народен празник на България е - не знам по какъв начин да го разясня. " Информационната бомба за горивата не знам дали въобще да я разясня, засегнат е Александър Николов.

През последните няколко дни със протичащото се в Украйна и опитите то да бъде употребявано в политически подтекст е образец за доста необичайно проведено мероприятие против стабилността в страната, сподели енергийният министър.
 Хибридка на ГЕРБ-младежи довела до суматохата с горивата
Хибридка на ГЕРБ-младежи довела до суматохата с горивата

Жалко е да се употребява страха на народа с политически цели

От месец декември 2021 година при първите срещи на държавното управление с бизнеса са прегледани разнообразни ограничения и подходи за ограничение на инфлационния риск. Разгледано е и намаляването на Данък добавена стойност върху горивата , само че геополитическият спор е форсмажорен и сходни дейности не са приоритет. Това не значи, че са изключени, посочи Николов.

Във връзка с шоковото повишаване на горивата, Николов първо съобщи, че такова няма, само че призна, цените вървят нагоре, макар относителното усмиряване в Съединени американски щати.

Отварянето на запаса, както изиска някогашния енергиен министър от ГЕРБ, е смешно. Той изясни, че когато отоплителният сезон завърши, инфлационният напън ще намалее.

Загрижената градивна съпротива натрупа дивиденти на обществения тил на обществото, сподели Николов и предизвести опозицията с поговорката, че който сее ветрове, ще жъне стихии.

Планираните количества на рафинерията през март 2021 г са били 210 млн. литра, а през март 2022 - 243 млн. литра . Става въпрос за 15% подготвеност за по-високо произвеждане и никакъв дефицит все още няма, увери енергийният министър. Цената на рафинерията към бензиностанциите не е нараснала.

" Когато има налични отворени данни, които удостоверяват, че изнесената информация е меко казано надалеч от истината, разгадавам, че е задоволително зряло обществото, с цел да може да си направи изводите ", сподели още Николов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР