Няма проблем с изтичане на радиация от АЕЦ, каза Валентин

...
Няма проблем с изтичане на радиация от АЕЦ, каза Валентин
Коментари Харесай

Бившият шеф на АЕЦ Козлодуй: Няма изтичане на радиация

Няма проблем с приключване на радиация от АЕЦ, сподели Валентин Николов – някогашен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” и на Български енергиен холдинг.

" Проблем е, че водородът с който се охлаждат реакторите, е взривно вещество, само че за благополучие системата е съумяла да разпознава приключването на водород ", успокои той.

„ Трябва да се види какъв е казусът. Може да са некачествени уплътнения, може да е нещо друго. Ако не бъде отстранена повредата, с изключение на пропуснати изгоди, ще тежат и в действителност загуби ", съобщи специалистът.

" Ако се наложат наказания на всичко съветско, това значи, че „ Фраматом ” няма да може да вземе съставените елементи, които асемблира и да ги достави на АЕЦ „ Козлодуй ”, счита той.

" Реакторите на АЕЦ „ Белене ” се съхраняват, само че въпросът е за 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”, изясни Николов и добави, че до 2032 година може да бъде пуснат 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”, само че е нужно политическо решение. "

" България е стратегически център и от ден на ден нашите сътрудници стартират да се оглеждат в това, което сме основали, а то е 80% от инфраструктурата на Балканите да е в България ”, добави той пред NOVA.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР