Няма проблем относно сделката между Цветан Цветанов и строителната фирма

...
Няма проблем относно сделката между Цветан Цветанов и строителната фирма
Коментари Харесай

Прокуратурата не вижда проблем с Цветанов и Артекс в Апартаментгейт

Няма проблем по отношение на договорката сред Цветан Цветанов и строителната компания " Артекс ", с която някогашният втори човек в ГЕРБ се снабди с първокласен апартамент с ВИП асансьор в кооперация " Летера " на ул. " Латинка " в София. Това излиза наяве от разпореждане на прокуратурата, направено във връзка със сигнал на придвижване " Боец ".
Сигналът касаеше подозрения за корупция, корист с власт, нелегално замогване, спор на ползи и укриване на налози (по член 283 и 304 от Наказателния кодекс) плюс проведена незаконна група. Всичко това е част от сагата " Апартаментгейт " - съответно за тази част от абсурда, която включва планът " Златен век ", може да си припомните ТУК!
Според прокуратурата обаче произходът на средствата на Цветанов за договорката е явен – подмяна на две жилища и два гаража на ул. " Емемаг " в София плюс банков заем, като е платено по банков път. А двете жилища на ул. " Елемаг " били купени от Симеон Велков, който търсел по-голям апартамент и инцидентно схванал от Цветанов каква опция има. Припомняме, че Велков е някогашен кадър на ГЕРБ! Отделно, жилищата на Цветанов на " Елемаг " са препродадени още същия ден.
Прокуратурата, обаче, споделя, че Велков се срещнал със притежателите на " Артекс " – семейство Мирянови, единствено при договорката т.е. не ги е познавал преди този момент. А парите, с които Велков купил двата жилището на Цветанов, били дадени от родителите на Велков.
Държавното обвиняване споделя и, че инспекция на Национална агенция за приходите на Цветанов и " Артекс " не демонстрира нередности.
Още: " Мълчание за приходите на Цветанов след инспекция и открито огромно противоречие "
" Цветанов се скри от въпрос за несъответствието от над 136 хиляди лева в приходите му "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР