Няма признаци на забавяне в разходите, въпреки нестабилната икономическа ситуацияСтарият

...
Няма признаци на забавяне в разходите, въпреки нестабилната икономическа ситуацияСтарият
Коментари Харесай

Европа харчи все повече за изкуствен интелект

Няма признаци на закъснение в разноските, макар нестабилната икономическа обстановка

Старият континент ще похарчи 34,2 милиарда $ за изкуствен интелект през 2023 година
(снимка: CC0 Public Domain)

И ндустрията на изкуствения разсъдък в Европа ще продължи да показва резистентен напредък, макар макроикономическите проблеми и, високата инфлация и комплицираната геополитическа обстановка, сочи нова прогноза на IDC.

Разходите за AI на Стария континент ще доближат 34,2 милиарда $ до края на 2023 година, което е почти 20,6% от световните общи разноски. Прогнозният CAGR (средногодишен ритъм на растеж) за интервала от 2022 година до 2027 година възлиза на 29,6%, по отношение на 26,9% в международен мащаб. В резултат на това през 2027 година разноските за AI в Европа ще надвишават 96,1 милиарда $, чака IDC.

Най-големите AI сегменти са банкиране, професионални услуги, търговия на дребно, произвеждане и телекомуникации: те ще заемат повече от 60% от всички разноски за изкуствен интелект на европейския пазар през 2023 година По-специално, банковите AI услуги ще донесат 15,7% от приходите, професионалните услуги – 11,2%, търговията на дребно – 10,9%, а на другите производства ще се паднат 18,3%.
още по темата
Разходите за AI в други браншове, като опазване на здравето, медии, персонални и потребителски услуги и комунални услуги, ще бъдат по-ниски, само че темповете на напредък ще надвишават междинните за пазара.

Генеративните AI приложения движат развиването на промишлеността. AI инструментите се преглеждат като средства за възстановяване на оперативната успеваемост и качеството на обслужване на клиентите, усъвършенстване на ИТ, възстановяване на сигурността, попречване на офанзиви и т.н.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР