Няма причина за промяна на съществуващия курс на лева към

...
Няма причина за промяна на съществуващия курс на лева към
Коментари Харесай

БНБ: Няма основание за промяна на курса на лева към еврото

Няма причина за смяна на съществуващия курс на лв. към еврото, а сходни изказвания са " некомпетентни и безотговорни ", обявиха от Българската национална банка за Българска телеграфна агенция, потърсени за коментар, откакто през днешния ден в медийното пространство се появиха изявления за съществуване на отчет, изпратен от Министерството на финансите към Министерски съвет, в който е посочено, че е допустима смяна на заложения курс към единната валута поради настоящото положение на държавните финанси и в случай че не се подхващат незабавни дейности.

На въпрос дали има аргументи да се счита, че курсът лев/евро може да бъде изменен, от Българска народна банка дадоха отговор: " Не, няма такива аргументи. Международните валутни запаси на Българската национална банка (които обезпечават левовете в обращение - бел. ред.) са на най-високото си равнище за последните 30 години. Подобни изказвания за смяна на курса лев/евро са некомпетентни и безотговорни ".

От централната банка показаха още, че не са водени диалози сред техни представители и на Министерството на финансите по отношение на възможна смяна на курса. От Българска народна банка допълниха, че " такава смяна е невъзможна “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР