Няма причина да подам оставка. Това заяви пред областният управител

...
Няма причина да подам оставка. Това заяви пред областният управител
Коментари Харесай

Вяра Тодева пред SafeNews: Няма причина да подам оставка

Няма причина да подам оставка. Това съобщи пред регионалният шеф Вяра Тодева.

Още гледайте във видеото на

Работата на общинския съвет зависи напълно от общиските съветници.

Те имаха три месеца да си свикат съвещания. Не одобрявам, че аз препречвам работата на общинските съветници и Общинския съвет. Мотивите са напълно написани в моята заповед и са обществено известни. На първо място, че не е спазена процедурата.  Моите функционалности са да съблюдавам закона. Изпълнявам закона. Досега не съм чула нито един укор, че не съм спазила закона, добави Тодева.

По време на брифинга по-рано Вяра Тодева съобщи: „ Областният шеф има отговорности да следи за законността на територията на региона, решението ми е законосъобразно ”.
По думите ѝ всеки може да ѝ желае оставката, само че до момента в който е регионален шеф тя добави, че ще връща всяко решение, което не е законосъобразно.

„ Върнах заради позволени основни процедурни нарушавания, те би трябвало да бъдат прегласувани, в полза на жителите е всички решения да бъдат законни и взимани по законовия ред. Моята роля е да връщам всяко решение, без значение от болшинството, което го е взело.

Извънредното съвещание не е свикано по разпоредбите, това се вижда по протоколите, общинските съветници са били наясно с това нещо. Не е било авансово оповестено това съвещание с дневния ред, общинските съветници не са били осведомени с решението, което е трябвало да вземат “, добави регионалният шеф.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР