Няма предвидено откриване на секции на територията на Украйна, но

...
Няма предвидено откриване на секции на територията на Украйна, но
Коментари Харесай

МВнР: В Украйна няма да има секция за изборите на 2 октомври

Няма планувано разкриване на секции на територията на Украйна, само че е в ход откриването на нашето посолство там, като евентуално ще има опция за гласоподаване в него. Това сподели на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) през днешния ден непрекъснатият секретар на ведомството Иван Кондов, пише БТА.

Той съобщи, че тече процедура по разкриване на секции за гласоподаване за изборите за народни представители на 2 октомври в украинското посолство у нас. По думите му от ведомството ще създадат всичко допустимо, с цел да бъдат разкрити секции за гласоподаване.

По отношение на възобновяването на активността на посолството на България в Украйна, служебният зам.- министър на външните работи Костадин Коджабашев сподели, че началото на септември ще замине първата група, която ще възвърне работата на дипломатическото ни посланичество в Киев, в случай че изискванията разрешават. На този стадий няма решение за отваряне на генералното консулство в Одеса, защото изискванията там не разрешават да действа обикновено дипломатическо посланичество, акцентира той.

Коджабашев добави, че в случай че нещата вървят по проект, в края на септември ще замине и втората група, и посолствата на България ще действат обикновено в оптимално възможни граници във военна конюнктура. 

При решение, че са набрани нужните претенденти за присъединяване в изборите, е допустимо на територията на посолството да бъде разкрита секция, само че това зависи от военната конюнктура, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР