Няма предпоставки за подновяване на преговоритеНикой не е направил крачка

...
Няма предпоставки за подновяване на преговоритеНикой не е направил крачка
Коментари Харесай

Рая Назарян: Никой не е направил крачка към Габриел, за да изглади напрежението

Няма предпоставки за възобновяване на договарянията
Никой не е направил крачка към Мария Габриел, с цел да изглади напрежението. Това съобщи зам.-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която е част от преговорния екип за сформиране на държавно управление, за бТВ.

Според нея времето за опрощение е изтекло и добави, че няма предпоставки за възобновяване на договарянията.

" Извинение досега няма. Нещо повече – има потвърждаване на обидните и клеветническите изказвания, които изрекоха по адрес на Габриел ", сподели Назарян.

Вчера от ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел „ красивото лице на мафията “ и споделиха, че тя работи под напън, а персонално Габриел и Бойко Борисов споделиха, че единствено в случай че получат „ едно огромно извинявай “ са склонни да беседват с досегашните си сътрудници. В противоположен случай – „ сглобката “ отива в историята.

" След вчерашната конференция на отсрещната коалиция с обвиняванията и изказванията, че Мария Габриел не има лидерски качества и не желаят да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим договаряния. Това не са договаряния, а рекет ", добави тя.

Назарян съобщи, че ПП-ДБ са били съгласни със 100% от  имената на министрите в досието, с която Габриел отива при президента.

" Това са имената, които ние сме обсъждали през последните д10 дни. Това са и към сегашния миг настоящите министри. Реално, техният акт, на така наречен отводи, е чиста абдикация ", разяснява тя и добави, че с Бойко Борисов не са съгласували всичко, тъй като той им е дал мандат да вземат решение.

Назарян изясни, че евентуално следва неуспех на мандата и решението е в Габриел.

Нямаме контакт с ПП-ДБ сега, изясни тя и добави, че ГЕРБ не желае избори.

 „ Ако някой саботира целия развой по договарянията за сформиране на кабинет, то това са ПП-ДБ. Те явно желаят избори. Предпоставки за продължение на диалозите, при по този начин развилите се събития, няма. В днешния ден дадохме опция на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде безапелационно и поднесено с разкайване, тъй като това не е държавническо и не е демонстрация на разсъдък “, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС.

Рая Назарян изясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем единствено първите осем дни.  Тя сподели още, че Асен Василев повече не може да бъде министър.

„ Той е неспособен да бъде общественик и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме ", разясни депутатът от ГЕРБ-СДС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР