Няма повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб Иван Михайлов

...
Няма повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб Иван Михайлов
Коментари Харесай

Адвокатът на Люпчо Георгиевски: Няма основания за повдигане на обвинение в ксенофобия

" Няма повдигнато обвиняване към ръководителя на Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля Люпчо Георгиевски ", сподели неговият юрист Насер Рауфи, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 756
Двамата останаха в прокуратурата в Битоля към час. Георгиевски бе свикан на разпит като обвинен за разпространяване на расизъм и ксенофобия по електронен път.

Тази дефиниция е неуместна, съобщи юристът. Според  него расизъм и ксенофобия има у подалите сигнала - опозиционната партия Левица.

" Обвиняват в ксенофобия нас, чиито клубове палят, по чиито клубове стрелят и желаят да ги затварят. Коя е нашата ксенофобия? ", попита Георгиевски, уточнявайки, че на Facebook страницата на сдружението няма нищо, което да е обидно, расистко или демонстрация на ксенофобия.

От прегледаните материали по подадения от Левица сигнал е станало ясно, че показаните причини са исторически обстоятелства, фотоси, цитати най-вече на Иван Михайлов.

  " Това изрично не може да се одобри за разпространяване на ксенофобия по електронен път ", сподели юрист Рауфи.

Пред медии юридическият бранител посочи, че в прокуратурата е пристигнало и писмото  от Комисията за предварителна защита и отбрана от дискриминация, което обаче е единствено съобщение.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР