Няма пострадали в следствие на пожара край Кресненското дефиле, каза

...
Няма пострадали в следствие на пожара край Кресненското дефиле, каза
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма пострадали при пожара край Кресна

Няма потърпевши в резултат на пожара край Кресненското дефиле, сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила на брифинг по отношение на пожара край Кресненското дефиле, съобщи „ Фокус “.

„ Леко по-оптимистично сме настроени от последния брифинг. Овладяхме пожарите към Стара Кресна. Обстановката е добра. Пуснахме жителите по селата “, съобщи министър Радев. „ Пуснали сме на всички места хората да си нахранят животните и, в случай че желаят, да се върнат назад. Все отново продължаваме да реализираме надзор над влизането и излизането на тези, които са решили да дойдат денем “, добави той.

Вътрешният министър прикани жителите да не пътуват към селата в региона на пожара, защото е рисково за тях и могат да затруднят работа на екипите, които са разположили колите и техниката си по пътищата. По думите му за момента не са регистрирани пътни произшествия, в резултат на задимяването в региона на основен път Е-79 и нарушеното електрозахранване в Кривия тунел на Кресненското дефиле.

„ Все отново всички, които минават, да бъдат по-внимателни, изключително, в случай че има коли, които се движат на специфичен режим “, прикани министър Радев. По думите му фронтът на пожара се е трансформирал в посока село Влахи и все още екип, отпред с основен комисар Николай Николов, разузнава ситуацията там. „ Утре сутринта от 7.00 часа вертолетите ще дойдат още веднъж и ще оказват помощ там, където няма достъп. За в този момент нямаме проблеми с хората. Остават в същия състав – сред 500 и 600 души. Нямаме потребност от национална помощ нито от Министерството на защитата, нито от Министерството на здравеопазването. Областният шеф е обезпечил логистиката и медицинските екипи “, добави още вътрешният министър. Той увери, че все още няма данни за потърпевши хора, в резултат на пожара, в това число и от екипите, които работят на терен.

Министър Радев прикани доброволците, които желаят да се включат в гасенето на огъня, да се записват авансово в описите, да бъдат облечени уместно и наложително да минават през инструктажа преди да се причислят към екипите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР