Няма пострадали моряци и замърсяване в морето след катастрофата между

...
Няма пострадали моряци и замърсяване в морето след катастрофата между
Коментари Харесай

След катастрофата между кораби край Тюленово: Според експерт причината е човешка грешка

Няма потърпевши моряци и замърсяване в морето след злополуката сред съветски ферибот и транспортен съд край българския бряг.

Инцидентът е станал към 2 часа след среднощ в сряда на към 80 км източно от Тюленово.

Няма потърпевши моряци и не е позволено замърсяване на морето

След него фериботът " Славянин " получава пробойна в корпуса и навлиза вода в кораба. Вчера той спешно се придвижи към пристанището във Варна за ремонт.

„ Според мен главната причина е човешка неточност. Това е главният фактор в 95% от случаите. Всички условия е имало за безвредно разминаване ”, сподели президентът на Европейската конфедерация на Асоциациите на морските капитани Димитър Димитров.

Предприемат провокативни и силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни, добави министърът на защитата

Директорът на Морската администрация–Варна Валентин Енчев заяви през вчерашния ден, че другият транспортен съд, който е плавал под флага на Палау, по време на случая изчезва от мястото на произшествието.

Той е безапелационен, че това е в нарушаване на интернационалните конвенции, изискващи двата кораба да обменят информация, да си взаимодействат едни други в обстановката.

Тази позиция е декларирана по време на провелия се в Джеда конгрес за главните правила за реализиране на мир

" По отношение на кораба, който е напуснал мястото на случая, той пътува към Босфора сега, турските управляващи са известени и те ще му извършат ревизия ", добави Енчев.

Димитров акцентира, че изчезналият транспортен съд ще бъде арестуван на първото пристанище, където отиде.

Повече гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР