Няма пострадали хора. С изключение на един леко пострадал човек

...
Няма пострадали хора. С изключение на един леко пострадал човек
Коментари Харесай

След бурята в София: Няма пострадали хора, ритъмът в града е нормализиран

Няма потърпевши хора. С изключение на един леко потърпевш човек - при рухване на гръмотевица една част от покрива на един от комерсиалните обекти в квартал ”Гоце Делчев ” е паднала и го е наранила. По данни на Националния институт по метрология и хидрология към 50 литра на кв. метър за към час на ”Орлов мост ”. Това значи, че в южните квартали са били над 60 литра.
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на ексклузивен брифинг за обстановката в София и нанесените вреди след мощната стихия нощес.

За малко време се повишиха равнищата на реките - Перловската и Слатинската река излязоха в сектори - Перловската река излезе в сектора при моста на ул. " Шипка ".

На терен са всички екипи за разчистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд би трябвало да се почистят шахтите поради предстоящите превалявания следобяд. В момента екипите работят на няколко места - " Лъвов мост ", транспортния тунел, също по този начин в две лечебни заведения работят екипите на пожарната.

Градският превоз се движи обикновено по нормалните си направления, като се изключи линия 63 - рейсът минава по улица " Пушкин ". Всички останали места са изцяло проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. " В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала ", посочи Фандъкова. По нейна информация, до обяд на всички места ще бъде възобновено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били към 700, като над 430 от тях са били за наводнявания. Най-тежките обстановки са били в най-ниските места на София - подлезите, транспортните тунели, НДК подлезът, " Лъвов мост ", подлезите на бул. " България ", на бул. " Ботевградско шосе ". Получени са доста сигнали за наводнени изби.

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов заяви, че на дежурство са били 28 екипа като всички са били ангажирани на територията на София.

Пожарната е дала отговор на 650 сигнала. Имало е и сигнал за ударен от гръмотевица човек, чието здравословно положение обаче е положително.

" Мога да кажа, че към 4.30 - 5 ч. ситуацията беше по-спокойна. В момента Театър " Сълза и смях " и болница " Надежда " не престават да се одводняват. До обяд считам, че всичко ще бъде наред ", сподели комисар Николов.

Най-вече сигналите са били за наводнения. Екипите на " Пожарната " остават в подготвеност и през днешния ден, тъй като се чака преваляванията да продължат.

Междувременно всички станции на метрото работят. На някои от тях обаче са изключени асансьорите от съображения за сигурност. От " Метрополитен " споделиха за бТВ, че влаковото придвижване е напълно обикновено. В резултат на пороя имало навлизане в част от станциите, само че не е било застрашаващо влаковата комбинация.

Четири станции на метрото са били наводнени - " Вардар ", " Стадион Васил Левски ", НДК и " Европейски съюз ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР