Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на базата на

...
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на базата на
Коментари Харесай

Няма пострадали българи при обстрел в Кандахар

Няма потърпевши български военнослужещи при ракетен обстрел въз основата на интернационалните съдружни сили на летище Кандахар.
Това оповестиха от Министерството на защитата.

Припомняме, базата на интернационалните съдружни сили на летище Кандахар, Афганистан, беше подложена на ракетен обстрел и на 11 февруари 2018 година, в 21.45 часа локално време (19.15 часа българско време).

Ден по-късно 35-ият български боен контингент одобри осъществяването на дилемите в задачата на НАТО " Решителна поддръжка ". Командирите на 34-тия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на пълномощията.

Бригаден военачалник Джон Латроп - пълководец на Командването за образование, подкрепяне и съветване " Юг ", връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " и им благодари за достойната работа.

В състава на 35-ия български боен контингент са включени народен детайл, рота за защита, екип от съветници и офицери в щаба на задачата на НАТО.

В отговорностите на националния детайл е непосредственото командване и контрола на целия български контингент. Групата за защита извършва задания по образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар.

Екипът от съветници подкрепя щаба на армейския корпус от Афганистанската национална войска при осъществяване на задания, свързани с ежедневната активност. Щабните офицери извършват задания в щаба на задачата на НАТО в сходство с длъжностите, на които са назначени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР