Няма пострадали български военнослужещи при атентата пред център за регистриране

...
Няма пострадали български военнослужещи при атентата пред център за регистриране
Коментари Харесай

Няма пострадали български военнослужещи при атентата в Кабул

Няма потърпевши български военнослужещи при атентата пред център за вписване на гласоподаватели, станал през днешния ден (22 април) в Кабул. Това рапортува полковник Георги Маргитин - народен пълководец на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който взе участие в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан, оповестиха от Министерството на защитата.
Експлозията е станала на огромно разстояние от базата, в която работят и живеят българските военни.
Междувременно представителят на Здравното министерство в Афганистан, Уахид Маджрох, сподели, че починалите към този момент са 31, а ранените наброяват 54.
Агенция France Presse, представена от БГНЕС, отбелязва, че представители на управляващите в Кабул постоянно дават спорни информации при атентати и постоянно понижават броя на жертвите .
За този атентат, поискал анонимност източник заяви, че жертвите са 25, а убитите – 70. По-рано представител на Вътрешното министерство осведоми, че броят на жертвите е девет, на ранените са 56.
Никой не е поел отговорност за офанзивата. Талибаните отхвърлят да е тяхно дело .
Очевидец на детонацията сподели пред телевизия „ Толо “: „ Сега знаем, че държавното управление не може да ни подсигурява сигурността: ние би трябвало да сме въоръжени и сами да се грижим за себе си ".
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР