Няма постъпили възражения или становища по реда на чл. 12

...
Няма постъпили възражения или становища по реда на чл. 12
Коментари Харесай

Столична община опроверга МВР и СДВР: Не е вярно, че не сме уведо...

Няма постъпили възражения или мнения по реда на член 12 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, което е единствения легален метод да бъде издадена заповед за преустановяване на митинг, прибавят от общината.

 

Припомняме, че Министерство на вътрешните работи трансферира топката за случилото се на митинга против " Български футболен съюз " към Столична община. Кметът на София е съгласувал митинга без мнение от Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

 

Днес на изключително съвещание на комисията по вътрешна ред и сигурност беше изслушано управлението на Министерство на вътрешните работи поради насилито на митинга против БФС. По време на чуването Калин Стоянов съобщи пред депутатите, че ведомството му изрично се разграничава от насилието, както от страна на жителите, по този начин и от служителите на реда. 

 

СДВР твърди, че дружно с БФС са уведомили Столична община, че на 16 ноември ще се организира митинг, само че че Министерство на вътрешните работи не са получили спомагателни питания или искане за мнение, което е затруднило организацията по защитата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР