„Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да

...
„Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да
Коментари Харесай

Елена Йончева: В парламента има една банда, която си има вожд

„ Няма политически индивид в Народното събрание, с който Българска социалистическа партия да беседва. Това дори не е тайфа, а проведена незаконна група “, съобщи говорителката на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева в предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

„ Това е тайфа, която има собствен предводител, собствен водач и последното гласоподаване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони единствено потвърждава това “, добави Йончева.

Според нея всяка година от България изтичат 11 милиарда евро поради корупция и това е извод, който е направила групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Йончева сподели още, че България е в Европейски Съюз от 10 години и макар помощта на Брюксел е слязла на дъното по всички европейски индикатори.

„ Чуждестранните вложения за последните 10 години са паднали 11 пъти, а за 2018 година са с 40% по-малко, в сравнение с за 2017-а “, уточни Йончева.

Според нея аргументите за спада на задграничните вложения по отчет на Световната банка са три - корупция, липса на предвидимост и неприятна правосъдна система.

Само през януари 4 заводи затвориха и отидоха в Румъния, където междинната заплата е по-висока, сподели още депутатката.

Йончева сподели, че Българска социалистическа партия няма да се върне в Народното събрание, макар че ГЕРБ даде ясна поръчка да се откаже от измененията в Изборния кодекс, тъй като „ са отнети правата на жителите и няма късмет за почтени избори “.

„ За първи път в Народното събрание се погазва закон. Досега такова нещо не се е случило “, разяснява говорителката на парламентарната група на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР