Няма политическа логика ГЕРБ да даде 12 депутати, които да

...
Няма политическа логика ГЕРБ да даде 12 депутати, които да
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Дните на кабинета са преброени, удължаването на живота му не е от полза за никого

Няма политическа логичност ГЕРБ да даде 12 депутати, които да гласоподават в поддръжка на държавното управление, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

„ От тук нататък дните на това държавно управление са преброени. Ако участващите партии мислят за самозапазване, животът му би трябвало да завърши по-бързо, счита той. “ – разяснява той.

По думите му, съставянето на програмен кабинет е проблематично:

„ Т. нар. експертни или програмни кабинети доста постоянно галят ушите на хората, само че практиката всекидневно е друга. Основният проблем е кой поддържа подобен кабинет и кой ще носи отговорност за него. Откъде ще намерим такива политически стерилизирани фигури. “ – съобщи Дончев.

„ За мен, за жалост, може би се отива към избори, счита той. Особени шансове за съставяне на кабинет с втори мандат аз не виждам. “ – добави той.

„ Волята на народа ни е отредила да сме съпротива, акцентира депутатът от ГЕРБ. Според него, в този момент е пристигнал моментът за избор на съмнение, животът на този кабинет не трябва да бъде удължаван изкуствено. “ – означи депутатът.

„ Съдбата на бюджета е безусловно незнайна. Гледайки връзките в обединението има всички опасности той да не събере задоволително болшинство и да не бъде гласувана актуализацията. При всички случаи, неналичието на актуализация е неприятна вест. “ – сподели още Дончев.

Не трябваше да се подхваща тази случка с пенсиите, добави той.

„ По-високият размер на пенсиите се покрива с очакване на приходи от Националния проект за резистентност. Ако допуснем, че това е допустимо, през 2023 година плановете от проекта би трябвало да се извършват с пари от бюджета, добави Дончев. С сходна бюджетна политика аз не знам дали през 2023 година пенсионерите ще могат да получават пенсии. “ - счита Дончев.

Той уточни също, че помощите за бизнеса изрично не са задоволителни като размер и са прекомерно закъснели.

Томислав Дончев разяснява и концепциите за промени в КПКОНПИ:

„ Притеснява ме повече това оттатък закона - желанието защо да се употребява този орган. Това, което слушам като анонс от премиера Петков е, че той има потребност от още един инструмент за политически репресии. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР