Няма подкуп, няма и фирма. Това каза говорителят на столичния

...
Няма подкуп, няма и фирма. Това каза говорителят на столичния
Коментари Харесай

Говорителят на община „Младост“: Няма фирма и няма подкуп, това е инсценировка срещу кмета

Няма рушвет, няма и компания. Това сподели представителят на столичния регион „ Младост “ Петър Кърджилов във връзка вчерашния зрелищен арест на кметицата Десислава Иванчева по съмнения за взимане на рушвет за издаване на позволение за градеж. От инициативната група „ За зелен Младост “ поддържаха Иванчева и още веднъж обявиха, че обвиняванията са несъстоятелни и същинската причина в действителност е настъпването на забавни на огромни строителни бизнесмени от страна на Иванчева.

 
Районните кметове имат право да дават разрешителни за градеж на здания до 5 етажа, т.е. рушвет от 250 000 евро е диспропорционален на пълномощията, които Десислава Иванчева има. Това стана ясно от думите на представителя на администрацията на задържаната кметица Петър Кърджилов:
 
„ Изобщо няма компания и няма рушвет. Район „ Младост “, управлението на региона, подкрепяно и от жителите, избрали кмета Десислава Иванчева, сме на мнение, че това е инсценировка против нея. Причините са няколко. Най-конкретната и красноречива е методът на нейното задържане. Друга причина, която ни кара да мислим това е автомобилът, който беше арестуван и спрян, е длъжностен. До него имат достъп и други хора в общината “, съобщи Кърджилов.

 
Госпожа Иванчева и господин Клисуров са ми споделяли персонално, че в общината работят и хора, които не желаят тя да бъде кмет, хора, които има друга политическа ориентировка и това ни навежда на мисълта, че е доста евентуално тази кутия с пари да е сложена в колата, преди да се тръгне от общината. Факт е също, че мастило по ръцете на Иванчева не е открито от белязани банкноти “, сподели още той.

 
Почти несъмнено е, че ще бъде заведено дело в Страсбург за метода, по който Десислава Иванчева беше арестувана, добави Петър Кърджилов. Подкрепящите Иванчева свързаха ареста ѝ с възраженията на нейната администрация против член 28 от новоприетия закон за устройството и застрояването на Столичната община. Той дава опция за застрояване на зелените площи в цяла София, разяснява незабавно след приемането му за Дарик Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, която през вчерашния ден също беше задържана:
 
„ Голяма част от дребните градинки, паркове и зелени площи в София, които са съществуващи и до момента имат отбрана от закона, към този момент няма да бъдат предпазени и се отваря кутията на Пандора за застрояване на десетки, стотици градинки в цяла София, освен в „ Младост “. Има и неосъществени градинки, има трева, само че няма документи, че те са осъществени и по досегашния закон там не можеше да се строят здания. Единствено можеха да бъдат улици и инфраструктура след 2/3 болшинство на СОС “, съобщи тогава Биляна Петрова.

 
„ Проблемът е, че преди е имало отбрана на зелените площи. За да може да се смени и то да има единствено за инфраструктура да се отредят зелените площи, където написа, че е зелена повърхност, е трябвало да има 2/3 от болшинството. А в този момент може с една елементарна заповед на основния проектант до един квартал всички зелени площи с щампа зелена повърхност могат да се отредят за строителство “, уточни тогава и кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева.
 
Ако въпреки всичко се потвърди виновността на Десислава Иванчева, ние ще се разграничим от нея, допълниха от за „ Зелен Младост “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР