Няма по-силна от майчината обич, но също така и от

...
Няма по-силна от майчината обич, но също така и от
Коментари Харесай

Най-злите свекърви в историята

Няма по-силна от майчината любов, само че също по този начин и от майчината ревнивост. Ако в миналото сте си мислели, че дамата, отгледала брачна половинка ви, е прекомерно любопитна, прекомерно груба или много досадна, то сигурно откакто разберете за тези свекърви, вашата ще ви се стори като светица.

Ето кои са най-злите свекърви от историята:

Бона Сфорца

 Най-злите свекърви в историята

Родената през 1494 година във авторитетно семейство, управлявало Милано, Бона Сфорца е омъжена за по-възрастния овдовял крал на Полша – Зигмунт I.

Добре образованата и интелигентна знатна дама се замесва в много политически и финансови кавги, само че макар голямото си въздействие, не съумява да предотврати синът ѝ, Зигмунт II, да се ожени за Елизабет Австрийска (Елжбета Хабсбуржанка) от рода Хабсбурги, с който била в жестока омраза.

Влиятелната свекърва не правела ни най-малки опити да скрие омразата си към своята снаха, която умира единствено две години след женитбата.

Вторият избор за брачна половинка на сина ѝ съумява да я вбеси даже повече от първия, още повече, тъй като значими членове от кралския съвет споделяли неодобрението ѝ. Зигмунт се дами за своята държанка Барбара Радживи́л (Барбара Радживиловна).

Тя е сполетяна от същата орис като първата брачна половинка на краля – единствено пет месеца след сватбата Барбара се разболява от мистериозна болест и умира. Това кара доста хора да стартират да се съмняват, че пръст в цялата работа има Бона, която ненавиждала разочароващия избор на сина си.

 

Сара Рузвелт

 Най-злите свекърви в историята

Когато Франклин Рузвелт се влюбва в своята далечна братовчедка Елинор, майка му – Сара, го завежда на круиз, с цел да го отдалечи от нея и да го накара да я не помни.

Въпреки напъните ѝ обаче двойката се дами на 17 март 1905 година Като подарък за сватбата Сара построява къща на своето само дете и снаха си в Манхатън, Ню Йорк, която персонално тя декорира и подрежда.

Това, което младата двойка не осъзнавала обаче, са скритите претекстове за великодушния подарък на Сара. Към къщата била издигната втора къща близнак със свързващи порти на всеки етаж, с цел да може упоритата свекърва да посещава, когато си изиска – непрекъснато.

В ранните години на брака Елинор била зорко следена и командвана от свекърва си, която непрекъснато се месела в делата ѝ – даже я предиздвикала да се откаже от благотворителната си активност, с цел да има повече време да стои в къщи и да се грижи за семейството и децата си.

Когато Франклин е определен за нюйоркския щатски сенат, Елинор най-сетне печели своята независимост. Семейството се мести в Олбъни, а Сара остава в Ню Йорк.

Принцеса София Баварска

 Най-злите свекърви в историята

Тя била толкоз отдадена майка, че предиздвикала брачна половинка си да се отдръпна от трона, с цел да може синът им – Франц Йосиф I да ръководи Австрия.

След като извършва тази си цел, тя се захваща и с търсене на най-подходящата брачна половинка за сина си. Решавайки, че „ дяволът, който познаваш, е по-добър от останалите “, тя избира за своя снаха една от дъщерите на сестра си.

16-годишната Елизабет се омъжва за Франц Йосиф през април 1854 година и единствено 10 месеца по-късно го подарява с дете. Още от този миг София се намесва, като взема решението детето да бъде кръстено на нея.

Бързо взима целия надзор в свои ръце и лишава бебето на Елизабет, забранявайки ѝ да се приближава до него. Същото се случва и с другите три деца, които ражда. Това унищожава младата кралица – тя изпада в меланхолия и се разболява от булимия и анорексия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР