Няма по-досадно нещо от кашлицата. Появи ли се може да

...
Няма по-досадно нещо от кашлицата. Появи ли се може да
Коментари Харесай

Най-добрите домашни лекове при кашлица

Няма по-досадно нещо от кашлицата. Появи ли се може да унищожи спокойствието ви за дълго време. Съществуват естествени лекове против кашлица, които се одобряват за доста по-ефективни от стандартните фармацевтични артикули, основани за задачата.

Една от най-ефективните предписания за избавяне от кашлицата е следната запарка:

В литър вода се поставят 6 листа индрише, 6 счупени ореха с черупките (само спукани, не раздробени), една глава елементарен лук с повечко обелки, 1 ябълка и една дюля, нарязани дружно със семките и обелките. След като заври, сместа се оставя на слаб огън за към 10-тина минути и към нея се прибавят филиз босилек и цвят от бъз. Котлонът се изключва, само че не махайте сместа от него, а я оставете сама да спре да клокочи. След това се оставя да преседи за най-малко 30 минути и се прецежда.

Полученият чай с мрачно кафеникаво-червен цвят се подслажда с мед и се пие по 100-150 мл. на всеки час.

„ Локално “ разкрива още няколко домашни и изпитани предписания против кашлица.

Мед

Може да се каже, че медът е най-популярното и най-ефективно средство за облекчение на кашлицата. Медицинските специалисти настояват, че потреблението на мед преди лягане понижава кашлицата и усъвършенства съня.

Трябва да помните, че в никакъв случай не би трябвало да давате мед на дете под 1 година, защото е извънредно мощен алерген и може да провокира поява на добита алергия..

Топла лимонова вода с мед

Изстискайте лимон в чаша топла вода и прибавете супена лъжица мед. Това е известен натурален лек и за болки в гърлото.

Сок от лук и захар

Сокът от лук е известно лекарство за кашлица. Мнозина настояват, че това е единственото нещо, което им е помогнало да се отърват от сухата кашлица.
Ето по какъв начин да го приготвите: Отрежете долната част на червен лук. След това отрежете горната част и издълбайте лука, тъй че да извършите дупка, без да пробивате дъното. Напълнете главата с 2-3 чаени лъжички захар. Направете дребни бодвания изпод с изострен нож, поставете главата върху чаша и оставете за една нощ. През нощта захарта ще се разтопи и в чашата ще изтече малко количество сок от лук. На сутринта вземете останалата захар, която е в главата и я смесете с изцедения сок. Изпийте течността. По предпочитание може да подсладите с мед.

Приготвеният по този метод сироп в действителност не е толкоз неприятен, колкото си мислите. Пийте този сироп два пъти дневно.

Сироп от лук, чесън, мащерка и мед

Смесете половин чаша мед с половин чаша вода и в тази течност прибавете една глава счукан лук и една глава счукан чесън. Добавете малко мащерка и оставете сместа за една нощ. На идващия ден течността се отцежда и се пие като сироп. Съхранявайте сиропа в ледник.

Варен лук и мед

В дълбока купа сварете едро нарязан лук до омекване. Извадете лука и го смесете с меда. Яжте по малко на всеки 4 часа.

Чай от мащерка или босилек

Чайовете от мащерка и босилек също успокояват кашлицата, а за оптимален резултат, до момента в който са топли, прибавете супена лъжица мед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР