„Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите”, заяви

...
„Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите”, заяви
Коментари Харесай

Кастрева: Матурите остават, няма основания за намаляване на материала

„ Няма съображение за понижаване на образователния материал за матурите”, съобщи началникът на Регионално ръководство на образованието за София-град Ваня Кастрева в ефира на „ Здравей, България” по.

Кастрева удостовери, че е допустимо, след подаване на заявление, детето да остане на онлайн образование. Трябва родителите да обезпечат техническа опция това да се случи. Над 1000 са тези случаи в София.



„ Трябва да подсигуряваме спокойствието на родители, тъй като когато човек е обезпокоителен, резултатите не са положителни. За дванадесетокласниците, считам, че те нямат съображение да желаят съкращаване на образователния материал. Защото те от дълго време знаят за зрелостните изпити. Въпрос на организация и мотивация е те да се приготвят за тях. За мен полемиката за понижаване на образователния материал е демотивираща. Вече е късно, занапред да споделяме в този момент кое отпада от материала, считам, че ще е непочтено по отношение на тях”, разяснява Кастрева.

Не е подложен и въпросът за смяна на датата за матурите. При добра епидемиологична обстановка те ще се проведат по график.



Според Кастрева успеваемостта на онлайн образованието зависи от домашната среда, само че изрично не значи неучене. Отговорност на учителите е да бъдат по отношение на родителите, с цел да се понижат дефицитите.

„ Щом могат учениците да се образоват присъствено, съгласно мен е добре редом да се образоват и в просветителните центрове”, добави Кастрева.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Въпрос към експертите: - Как да преместим петела по лятното часово време? Продължава да кукурига по зимното.. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТова разгласи на брифинг депутатът Ангел ДжамбазкиНоволунието ще пристигна с нови благоприятни условия, храброст и желания на 12 април в 5.30 ч.Популярната бизнес обществена мрежа обаче не е жертва на кибератакаСред тях е и водачът на ГЕРБ Бойко БорисовАприлският сняг зарадва земеделските стопаниНай-старите човеци от пещерата Бачо Киро или групи тясно свързани с тях, са съдействали генетично за днешните хораСтраната ще направи това без посредничеството на ЕСНанесените вреди постановат реорганизация на настилката в правата и полагане на нови защитни оградиНе е доказана директна връзка с имунизациятаЕто какво гласи тяРодителите опитвали да имат деца от няколко години, само че се наложило майката да премине през лекуване за плодовитостНа него ще бъдат определени заместник-председатели и нови членове на изпълнителната и контролната комисияЕрдоган прикани също страните от мюсюлманската организация Д-8 да употребяват повече локални валути при търговията посред сиМнозина хора на изборни длъжности се оказаха забъркани в кавги, свързани с пандемиятаЩе е добре в случай че съветските маневри са просто блъф и скоро приключат. Но Западът не би трябвало да се лимитира с очаквания по този въпрос
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР