Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички

...
Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички
Коментари Харесай

Тагарев за връщането на наборната военна служба: На масата са всички възможни опции

„ Няма още ясни отговори все още. На масата са всички вероятни варианти. Все още не сме лимитирали вариантите, които преглеждаме “. Така министърът на защитата Тодор Тагарев отговори на въпрос дали страната ни върви към наборна военна работа.

Думите му бяха в подтекста на стратегическия обзор на защитата.

За закупуването на 3D радари за отбранителния комплекс на България, министърът съобщи: „ Крайните периоди са, като завърши процедурата. Знаете, става въпрос за доста огромни суми. Не си разрешавам да се въвличам в процедурата. Така, както е написано, по този начин си върви процедурата, и тя се следва сега. “

Във връзка с интервенцията по доставка на БТР-и за Украйна министърът на защитата разяснява, че тя към момента в ход, като не изиска да уточни по кое време ще завърши.

Тагарев изясни, че не се е наложило да се желае финансиране за превоза на машините от държавния бюджет, като означи, че заплащането на разноските е обезпечено посредством механизми във формата „ Рамщайн “.

Министърът посочи, че след доста малко време ще организира диалог с представител на Пентагона, който е на доста високо равнище.

По думите му става въпрос за работни диалози.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР