Няма орган, който да одитира системите на държавата. Не съм

...
Няма орган, който да одитира системите на държавата. Не съм
Коментари Харесай

IT експерт: Няма кой да одитират системите на държавата

Няма орган, който да одитира системите на страната. Не съм уверен, че има хора, които могат да създадат подобен одит.
Това съобщи IT експертът Константин Веселинов пред бТВ.

По думите му вероятността да бъдем атакувани нараства след пробива на сървъра на Национална агенция за приходите. Хакерите търсят повече информация за своите жертви и ги изследват, а изтеклите данни от приходната организация им дава точно тази нужна информация.

„ Не отговаряйте на фишинг мейли и не натискайте линкове в тях”, подсети специалистът и добави, че в този момент тези писма евентуално ще ни наподобяват по-достоверни, в случай че бъде употребена изтеклата информация.

Той се въздържа да разяснява офанзивата, тъй като при наличната информация, това би било нечиста сделка. Като нечиста сделка дефинира и квалифицирането на пробива като „ левашки”, както го назова проф. Михаил Константинов. Специалистът означи, че офанзивите могат да бъдат разнообразни по трудност и всякога при офанзива се употребяват разнообразни способи, които зависят от отбраната.

Що се отнася до задачата на офанзивата, Веселинов означи, че задачата на сходни закононарушения е парична, само че в тази ситуация е по-скоро уронване на престижа на страната.

Веселинов съобщи, че не би желал да генерализира, че всички хакери работят единствено на линукс, защото сега нещата доста са се трансформирали.

„ Сигурността е развой и зависи от това, което правим”, съобщи Веселинов и сподели, че би трябвало да им а непрекъснат мониторинг на системите, с цел да се понижи риска от такива офанзиви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР