Няма опасност за живота и здравето на хората на територията

...
Няма опасност за живота и здравето на хората на територията
Коментари Харесай

Стана ясно на какво се дължи неприятната миризма, обгазила няколко столични квартала

Няма заплаха за живота и здравето на хората на територията на София. В това увери Красимир Димитров, шеф на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ в Столична община. Той изясни пред БНР на какво се дължи мощната и неприятна миризма, която през днешния ден тормози няколко квартала в столицата. 

„ От Министерство на вътрешните работи споделят, че става въпрос за вещество, което се употребява за маркиране на разнообразни артикули и не е е рисково за хората. Това ни е вторият случай на територията на София. Точното място, на което се намират контейнерите с веществото, излъчващо мощна миризма, е квартал „ Военна рампа “, бул. „ Илиенци “, уточни той.

По думите му това е частен парцел, където се осъществява търговия по изкупуване на желязо. 

Става въпрос за три броя железни контейнери. Собствениците на пункта не са знаели какво вещество се съдържа в тях. Дойдоха сътрудници от РЗИ и от Столичния инспекторат. Сигналът е признат от пожарната, която е пристигнала първа и е обезопасила мястото. В момента подхващаме ограничения по обезопасяване на самите контейнери - вкарваме ги в пластмасови и ги запечатваме. Те ще бъдат преместени на безопасна площадка, изясни още Димитров.

Той не можа да уточни дали притежателите на пункта могат да дадат информация за лицето, предало контейнерите.

„ Забелязват, че са надписани. След това стартира една миризма. Най-вероятно е нарушена целостта им. Затова миризмата се популяризира из София “, добави Димитров.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР