Няма опасност от преливане на язовир Тича към момента, заяви

...
Няма опасност от преливане на язовир Тича към момента, заяви
Коментари Харесай

Няма опасност от преливане на язовир Тича, обяви екоминистърът

Няма заплаха от преливане на язовир " Тича " все още, съобщи в четвъртък пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му други 5 проблематични язовира, където е имало лек прилив, към този момент са с естествени равнища.

Преди ден по разпореждане на премиера Бойко Борисов стартира следено изпускане на язовир " Тича ", което продължава и в четвъртък.

" Още от февруари сме почнали следено изпускане на язовирите. Няма проблем при язовир " Тича ", не чакаме никакви проблеми през днешния ден. Ще се преразгледа равнището на язовира дали не би трябвало да се върне към по-ниско, както е било преди години ", добави Димов.

Екоминистърът изясни още, че се управляват към 190 язовира в страната. Издадени са и наставления към всички регионални шефове и кметове да почистват коритата на реките и язовирите, които са под тяхно ръководство.

Според ръководителя на секция " Хидрологични прогнози " към Националния институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките Снежана Балабанова най-критичните точки, които се следят, са Югоизточна България – към Бургас и Велико Търново.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР