Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са

...
Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са
Коментари Харесай

Росен Желязков: Цените на горивата не зависят от правителството

„ Няма справедливи предпоставки за рецесия, доколкото аргументите за митингите са разнородни. Някои от тях са адресирани – като митинга на майките с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Други не са адресирани - като тези за цените на горивата, тъй като тук е ясно, че държавното управление няма отношение за процеси, които се случват отвън страната. Това е основаване на предпоставеност за чувство за спешна обстановка, която може би търси ескалация на напрежението изключително зимата, когато се чака сметките да скочат ". Това разяснява министърът на превоза Росен Желязков пред Нова телевизия във връзка митингите в неделя.

" 50-60% от популацията не гласоподава, тъй като не има вяра в нито една власт. В подобен случай недоволството е повече от доволството. Но аз, като човек от държавното управление, не мога да не оценя, че държавното управление извършва програмата си. Когато държавното управление извършва програмата си, тогава недоволството е по принцип, то не е адресирано към несъблюдение на уговорките ", изясни министърът на превоза.

Според него предпоставки за рецесия няма.

" Нито има държавна рецесия, нито има парламентарна такава. Имаме най-щедрия като устременост на политики проектобюджет за 2019 година, имаме изясненост за растежа, който стопанската система ще осъществя, имаме рекорден БВП ", сподели още Желязков.

Проблемите в БДЖ не са малко и са свързани главно с планирането и провеждането на публичните поръчки, планирането и провеждането на ремонтите и тяхното закъснение, невъзможността да се извършва графика с наличния запас и неналичието на система за обмисляне на доставки, сподели още Желязков.

„ Проблемите би трябвало да се решат бързо, с цел да не се допусне идната година БДЖ при неналичието на действителни искащи за доставки на новите мотриси, да има дефицит на преносим състав “, изясни министърът.

Според Желязков публичната поръчка за доставка на 42 нови мотрисни влакове „ явно ще бъде спряна “, а все още се чака решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Жалби против изискванията на търга бяха подадени огромните жп производители Шкода, Сименс и китайската CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР