Няма нови сигнали за наводнени обекти в Карлово, в момента

...
Няма нови сигнали за наводнени обекти в Карлово, в момента
Коментари Харесай

След наводнението в Карлово - сравнително спокойна нощ

" Няма нови сигнали за наводнени обекти в Карлово, сега вали с променлива активност. Няма заплаха от преливане на Стара река в града - заяви заместник-кметът Антон Минев. Наноси са предизвикали вреди по улиците, както и на първия етаж от гимназията по железопътен превоз. Отводнено е отделението по хемодиализа в Карловската болница. Няма бедстващи хора - сподели заместник-кметът Антон Минев пред БНР.
 
Предстоят оглед и оценка на вредите в две посоки - за кандидатстване за помощ от Междуведомствената комисия и от Комисията за обществено подкрепяне за еднократни помощи на наранени хора.
 
" Има провали върху няколко улици, главно върху настилки - наноси в огромно количество. Има и наводнения в професионалната гимназия по ЖП превоз. Залят е целият партерен етаж. Също по този начин и частни домове по прилежащите улици на този канал, който преля във вчерашните следобедни часове. Водата, благодарение на техника, още в през вчерашния ден сред 20:00 и 21:00 ч. беше ориентирана в посоката да се влива в Стара Река и сега тя няма по какъв начин да да прелее и надлежно да излезе на самите улици ", съобщи Минев за Радио Пловдив.
 
Оперативният дежурен в Общинския спешен щаб на Карлово сподели за " Хоризонт ", че нощта е минала умерено. 7 екипа пожарникари и спасители работиха за преодоляване на изключителната обстановка, породена от поройния дъжд през вчерашния ден следобяд. В града бяха изпратени огнеборци от Пловдив и спасители от бранш " Специализирани оперативни действия " на Регионалната дирекция на полицията. В непрестанен режим на работа са 8 помпи за отводняване. Обявено е отчасти бедствено състояние.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР