Няма нормален човек, който да не иска да види жената,

...
Няма нормален човек, който да не иска да види жената,
Коментари Харесай

Цветка Байрактарова: Преминах през гнева и прошката. Всеки човек иска да види жената, която го е родила

„ Няма естествен човек, който да не желае да види дамата, която го е родила. С напредването на възрастта всеки един от нас го питат дали носи наследствена обремененост. Аз самата имам три деца, които са на възраст, в която могат да срещнат свои братовчеди. Аз самата знам, че съм осиновена от напълно дребна. “ Това разяснява в „ Тази заран " Цветка Байрактарова, откакто депутатите одобриха дефинитивно промени в Семейния кодекс, които улесняват разкриването на тайната на осиновяванията.

Преминала съм през гнева, минала съм през прошката. Чакала съм биологичната си майка да ме потърси. После разбрах, че тя не може да го направи, тъй като аз съм със заменена идентичност. Казвала съм се Татяна, в този момент се споделям Цветка. След това получих едно примирение. Някак си се притеснявах от осиновителите си, които ме насърчаваха да я намеря. Моята майка споделяше, че тя е значима поради това, че ме е отгледала, само че е значима дамата, която ме е родила. На въпроса за какво желае да я намерим тя споделяше – „ с цел да ѝ целуна ръцете, тъй като е оставила щерка, която да целувам аз “, описа Цветка Байрактарова.

В пленарната зала Христо Петров прикани депутатите да се обединят

„ Никога не съм живяла в неистина, само че контузията си е контузия. Аз две години водех дело и за огромно благополучие на 6 ноември в правосъдна съвещание получих достъп и отново би трябвало да очаквам един месец. Надявам се, че след Нова година ще получа достъп. Предполага, че дамата, която ме е родила, ме е благословила и по тази причина съм толкоз щастлива и съм попаднала в такова семейство. Предполагам, че ще намеря едни положителни хора. Ако е загадка за нея, тайната ще си остане загадка “, показа още осиновената жена.

Тя добави, че човек би трябвало да „ узрее “, с цел да предприеме тези стъпки. Цветка показа още, че разликата във възрастта ѝ с майката, която я е отгледала, е 51 години.

„ В годините без инвитро всеки знаеше, че това е съвсем невероятно. Тя избра да приказваме и тя да ми каже в сравнение с комшийката през оградата “, показа още Цветка Байрактарова.

„ Този текст на закона беше мъртъв текст. Имаше сътрудници, които дръзваха да водят каузи по него, само че практиката по този начин ни възпираше, че даже при съществуването на съществени здравословни проблеми не се даваше достъп до тези каузи. Насаденото мислене беше, че това е загадка, не трябва да се разгласява, че се носи наказателна отговорност за това, че самото осиновяване остава загадка в фамилията. А целият квартал и регион знаят, когато има осиновено дете “, разяснява юрист Жанета Бюйлекова.

Карл изпратил имейл: „ Ти и аз имаме 100% ДНК връзка родител – дете. Ще се веселя да се срещнем “

„ За мен началото на тази смяна потегли от Гергана Богданова – дамата, която сътвори българската асоциация „ Осиновени и осиновители “ през 2004 година Именно с тази цел – да сплоти родителите и децата, които са осиновени, да отпадне тайната и да се разбере биологичният генезис, когато детето има нужда. Щастлива съм, че господин Христо Петров възприе тази идея и тя стана негова и за една година съумя да убеди друго мислещите сътрудници и народни представители за това, че е доста значимо да се стигне до тук “, сподели още тя.

Искат да отпадне и опцията за разсиновяване

Адвокат Бюйлекова уточни, че доста рядко, когато биологични родители са били извикани в съда, са подозирали защо.

„ Всяко явяване пред съда е стрес. Те не знаят дали не са извикани като очевидци или като специалисти в региона им, поради връзките с роднини за парцели. А по-късно схващат, че са търсени от осиновено лице, а настоящето им семейство не знае тази история “, уточни още тя.

„ Сега в кодекса е записано, че могат да се употребяват медиатори и това е мощно целесъобразно “, посочи юристът.

Цветка Байрактарова споделя, че към момента не знае по какъв начин ще постъпи, само че желае да срещне добър човек, с който да седнат и да си поговорят. Тя знае моминските имена на своята биологична майка, само че те са доста известни и не водят до средата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР