Няма нито един знак че правителството в Република Северна Македония

...
Няма нито един знак че правителството в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Йотова за отношенията със Скопие: Няма спирачки пред езика на омразата към всичко българско


„ Няма нито един знак че държавното управление в Република Северна Македония (РСМ) желае да постави спирачки пред този немислим език на ненавист, който продължава да се лее в РСМ във връзка с всичко българско, както и съответни решения за, както те споделят, престъпните прояви “.

Това сподели през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на – нападението против Българския културно-информационен институт в Скопие в нощта против четвъртък.

Вицепрезидентът напомни, че сходни прояви в РСМ локалните управляващи дефинират като „ престъпно “, а едно от главните условия за участие в Европейския съюз, към което се стреми Скопие, е битката с престъпността и корупцията.

„ Приемането на френското предложение от страна на РСМ беше последната положителна стъпка в процеса на договарянията за присъединение на страната към Европейския съюз. Оттам нататък всички дейности за мен са връщане обратно. Съвместната историческа комисия не работи или нейната работа става все по-безсмислена и напълно официална “, акцентира Йотова.

По думите ѝ сега в РСМ се прави целенасочена акция да се предотврати вписването на българите в конституцията на страната.

„ И последно задавам един риторичен въпрос: дали висшият представител на за външна политика на Европейски Съюз господин Борел (Жозеп Борел), който предприе обиколка в Албания и в Република Северна Македония, както и комисарят по разширение господин Вархей (Оливер Вархей) ще бъдат осведомени с това, че вандалски беше нападнал на България, да подчертаем страна член на Европейския съюз, и какъв ще бъде отговорът от страна на европейските институции “, сподели още Илияна Йотова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР