Няма нищо тревожно в масовите случаи на пневмония при децата

...
Няма нищо тревожно в масовите случаи на пневмония при децата
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Пневмониите в Китай са резултат от политиката за нулев COVID

Няма нищо обезпокоително в всеобщите случаи на пневмония при децата в Китай, защото не е разпознат никакъв нов патоген. Това сподели пред Bloomberg TV Bulgaria проф. Радостина Александрова от Институт по пробна морфология, патология и антропология при Българска академия на науките.

По думите й в страната са се сблъскали с един коктейл от добре познати респираторни болести – грип, респираторно синцитиален вирус, аденовируси и микоплазма пневмония, като повода за това са продължителните и доста строги ограничения, свързани с политика за нулев Коронавирус.

„ Завръщането към един по-нормален метод на живот на процедура докара до срещата на доста деца с някои патогени за първи път. Това няма по какъв начин да не увеличи растежа на болните. Това са неща, които видяхме и в Европа, и в Съединени американски щати още предходната година. Не би трябвало да забравяме, че ноември и декември са най-студените месеци в Китай. Другото нещо е, че тази пневмония визира главно дребни деца, което демонстрира на учените, че не става дума за някакъв нов патоген, просто тъй като хората от по-високите възрастови групи очевидно са се срещали с нещо сходно и не са наранени толкоз мощно “, сподели проф. Александрова.

Тя цитира публикация от научното издание Lancet, в която се разказва, че пневмонията провокира епидемии в Азия и съответно в Китай на всеки една до три години, а последната такава е била в края на 2019 година. Тя обаче прекъсва доста бързо поради ограниченията против COVID-19 и до началото на тази година разпространяването на патогена е било доста ниско.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР