Няма нищо по-сигурно от това, че лятото е тук. Но

...
Няма нищо по-сигурно от това, че лятото е тук. Но
Коментари Харесай

Важните витамини и минерали, от които се нуждаем през лятото

Няма нищо по-сигурно от това, че лятото е тук. Но по време най-обичания сезон променяме, въпреки и неумишлено, менюто си. Същевременно топлината, потенето и слънчевите лъчи съумяват да " откраднат " доста витамини и минерали от тялото ни.

Какви добавки би трябвало да одобряваме през лятото, с цел да сме в действителност здрави? Каналът във vbox7 дава отговора:

Електролити

Мнозина от нас съблюдават диети през лятото и бягат от солта, защото от нея се задържа вода в организма. Но по този метод си подсигуряваме мускулни крампи и по-лошото - дехидратация. Потейки се, изхвърляме електролити - калий, калций, магнезий и натрий. А точно те са тези, които подсигуряват положително храносмилане, както и работата на мускулите и нервната система.
               

A post shared by (@fuelbodyfeedsoul) on Jun 25, 2019 at 2:55pm PDT

Витамин Е

Това е витаминът, който защищава кожата от изгаряне през слънчевите дни. Ако постоянно сте на открито през лятото, взимайте от него. Така ще имате и повече сила за повече физическо натоварване. Естествен витамин Е има в ядките , готвения спанак, рибеното масло, агнешкото и телешкото .
               

A post shared by @ on Jul 1, 2019 at 3:09am PDT

Витамин А

Още един витамин, който подкрепя възобновяване на кожата след слънце. Само че внимавайте! Този витамин влиза във взаимоотношение с някои медикаменти. В натурален тип витамин А съдържат козето сирене , сьомгата, агнешкият и телешки черен дроб .-->
               

A post shared by (@lesnouveauxfromagers) on Jun 26, 2019 at 8:30am PDT

Витамин С

Този витамин ще ви защищити значително от слънчасване, както и всевъзможни други неразположения, провокирани от жегите. Витамин С оказва помощ и при сезонни хреми. Ако желаете да го консумирате в натурален тип, има го в обилие в ягодите , броколите , карфиола, кивито , както и във всички бобови храни
               

A post shared by (@pumpstugan) on Jun 29, 2019 at 12:43pm PDT

 И още:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР