Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново

...
Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново
Коментари Харесай

Акад. Денков към Донев: Говорите за приемственост, но не разбрах защо уволненихте служебните зам.-министри

Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности по Конституция. Изненадан съм за какво в последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите - може би това е част от пропагандата им, само че също и за някои институции, каквато беше президентската. Моят апел е с избора на този нов кабинет да забравим за тези страсти, които пристигнаха допълнително, да забравим за негативизма, който единствено пречи на нашата работа, и по този начин, както се заклехме през днешния ден, да създадем всичко допустимо да предадем властта от старите към новите министри с концепцията да стартираме да работим оптимално бързо в интерес на българските жители.

Това сподели министър председателят Николай Денков по време на приемането на властта от служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Аз чувам деликатно това, което сподели Донев, и бих желал да стане по този начин, само че има две неща: в една парламентарна република целите се дефинират от Народно събрание. Аз съм прочут с това, че като бях министър, направих всичко допустимо да има последователност. Точно затова не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички зам.-министри, което явно основава проблем на новия кабинет, и явно не оказва помощ за приемствеността както по цели, по този начин и по ежедневните действия, с които всеки един министър ще би трябвало да се оправя самичък в идващия интервал, апострофира Денков своя правоприемник и добави: В МОН след няколко дни предстоят националните външни оценения, добави Денков. Надявам се всички да се срещнат с новите министри и да предадат информация за това, какво става в министерствата. Молбата ми е да им обърнете внимание и на тях, тъй като след 1-2 седмици или месец, в случай че се окаже, че нещо не е свършено, няма да има значение кой е отговорен, а това, че не сме се справили като държавно управление, добави Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР