Няма нищо по-хубаво от домашното. Разглезете себе си и близките

...
Няма нищо по-хубаво от домашното. Разглезете себе си и близките
Коментари Харесай

Вкусна и лесна шоколадова торта

Няма нищо по-хубаво от домашното. Разглезете себе си и околните с тази необикновено вкусна и лесна торта.

Необходими Продукти

● брашно - 200 г
● бакпулвер - 1 пакетче
● захар - 250 г
● какао - 80 г
● яйца - 4 броя
● прясно мляко - 200 мл
● олио - 140 мл орехово или 50 г смлени орехи

за крема


● шоколад - 200 г черен
● масло - 100 г
● сметана - 200 мл течна

Начин на подготвяне

Ако нямате орехово олио, може да го приготвите като пасирате дружно олиото с 50 г авансово тънко смлени орехи. От посочените артикули би трябвало да приготвите 2 обособени блата. Първо загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете дружно 100 г брашно, 40 г какао, 1/2 от бакпулвера и 140 г захар в купа. Разбийте 2 яйца независимо. В купата долейте 100 мл мляко и 70 мл олиото, объркайте добре, след което прибавете разрушените яйца.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка (около 25 см диаметър). Пече се 20 минути и се ревизира готовността на блата с съчка. По същия метод се подготвя вторият блат. Изпечените блатове се охлаждат леко върху решетка.

За да приготвите крема разбийте авансово сметаната на бухнал сняг. Разтопете дружно маслото и натрошения шоколад в съд на котлона, до момента в който се хомогенизират, само че да не завират.

Оставете шоколадовата примес да се охлади леко и я смесете с разрушената сметана. С този крем слепете двата блата торта, а от горната страна намажете отмерено с остатъка от крема. Направете декорация по избор. Ако желаете да приготвите в действителност огромна торта, може да я извършите с 3 блата, като увеличите и малко съставките за крема.

Получава се страхотна шоколадова торта, която се топи в устата!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР