Няма нищо по-дразнещо от това да гледате как съседът ви

...
Няма нищо по-дразнещо от това да гледате как съседът ви
Коментари Харесай

Как да спите в самолет – дори и да сте на средната седалка

Няма нищо по-дразнещо от това да гледате по какъв начин съседът ви на седалката до вас дреме без изпитание, до момента в който вие се редите на опашката за следващия филм по време на полет. Като постоянно пътуващ човек знам доста добре, че наваксването с бездънен сън сигурно не е допустимо за всеки - изключително за нервните пасажери или за тези с бодърствуване - само че опитът да си осигурите най-малко няколко спомагателни часа, даже и да не е пълностоен сън, е ключът към по-добра отмора.

" Най-добрият залог, с цел да се чувствате най-добре по време на пътуването и на новата дестинация, е да тръгнете към пътуването си с невисок дълг за сън ", споделя Джеф Кан, специалист по съня и основен изпълнителен шеф на приложението за следене на съня Rise Science. " Колкото по-малко сте недоспали, толкоз по-голям е шансът да издържите на незадоволителния сън в самолета, както и бързо да се адаптирате към новата часова зона. "

Макар че положителният сън в икономичната ранглиста може да наподобява като оксиморон за тези от нас, които са прекарали доста време в опити да се настанят в комфортна позиция, не е невероятно да си осигурите няколко часа качествена отмора, в случай че сте подготвени да се подготвите малко по-рано. По-долу се свързахме с нашата мрежа от експерти в региона на съня и постоянно летящи пасажери, с цел да разбираем каква тъкмо е тайната на положителната отмора на 9000 метра височина, без значение дали сте в първа класа или нямате задоволително място за краката в икономичната класа. Оказва се, че да разберем по какъв начин да спим в самолета в последна сметка не е прекомерно комплицирано.

Вземете поради часовата зона, в която летите

Първият въпрос, който би трябвало да си зададете, е: би трябвало ли въобще да спите? " Ако не сте почнали да коригирате графика си преди полета, с цел да го приведете в сходство с часовата зона на дестинацията, можете да започнете да променяте графика си в самолета ", споделя Кан. " Когато се качвате в самолета, настройте часовника си тутакси в часовата зона на дестинацията си и се пробвайте да спите (или не), да се храните и да получавате слънчева светлина в сходство с това. "

Може също по този начин да избягвате да се храните в самолета, в случай че в новата часова зона е нощ, споделя Кан. Проучване от 2017 година откри, че храненето в сходство с новата часова зона по време на полет може да форсира акомодацията. Ако кацнете през нощта или в случай че се окажете будни през нощта, пробвайте се да устоите на храненето до времето за закуска на новото място. Допълнителни проучвания демонстрират, че това, което ядете, също може да окаже въздействие: изследванията демонстрират, че висококалоричните диети могат да попречат на акомодацията към новата часова зона.

Създайте собствен личен комплект за хигиена на съня

Полагането на малко спомагателни старания, с цел да подобрите прекарването си по време на полет, ще ви се отплати неведнъж, откакто се пристегнете за дълъг полет. Обичам да сътворявам собствен личен комплект такъми, въодушевен от бизнес класата, с цел да имам елементарно налични такъми за сън, като в същото време върша седалката в икономична класа по-удобна.

" Първите неща, които бих посъветвал пасажерите да включат в комплекта си, са тапи за уши (или шумоизолиращи слушалки) и маска за очи ", споделя сертифицираният треньор по съня Алекс Сави. " Изключително значимо е да се лимитират тласъците в самолета, защото те елементарно могат да пресечен съня. " Обичам да предпочитам тапи за уши EarPlanes, които оказват помощ за контролиране на налягането в кабината и понижават опцията за болки в ушите. Сложете си чифт шумоизолиращи слушалки като Beats Studio3 и ще се придвижите в собствен личен релаксиращ свят, без значение дали слушате бял звук или успокояваща музика.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР