„Няма никакви съмнения за извършените нарушения в „Пирогов“ и аз

...
„Няма никакви съмнения за извършените нарушения в „Пирогов“ и аз
Коментари Харесай

Кацаров продължава войната с Пирогов, трусовете в болницата и протестите на лекарите били клюкарски

„ Няма никакви подозрения за осъществените нарушавания в „ Пирогов “ и аз съм задължен да освободя шефа на болничното заведение “. Това съобщи здравният министър доктор Стойчо Кацаров пред Българска национална телевизия. Той дефинира абсурда с „ Пирогов “ като клюкарски.

„ Има 400 случая с подправени диагнози. Не е правилно, че се пускат пътеки, с цел да не заплаща пациентът. Аз нямам чернодробна цироза, не съм лекуван за това и не съм лежал в болничното заведение. От НЗОК обаче са взети непозволено 1 млн. лева от нашите сънародници. Призовавам бъдещото управление на „ Пирогов “ да заличи подправените диагнози, тъй като тези хора да вземем за пример могат да аплайват за ТЕЛК или за трансплантация на черен дроб. Предполагам, че здравната каса ревизира всички лечебни заведения. Реагирам в тази ситуация, тъй като съм принципал “, сподели още Кацаров.

„ Не съм лежал в „ Пирогов “ нито един ден. Не съм лекуван от чернодробна цироза и нямам постковид синдром. Поисках от здравната каса да бъде заличена тази диагноза. Въпросът е кой печели от това? НЗОК пробва да усъвършенства своя надзор. На показ излиза обаче сбърканият модел на здравната система, при който медицинският хайлайф получава лъвския къс и взима 70 000 лева заплати. За пръв път здравната каса застава на страната на младите експерти. Аз съм на страната на правото и на хората, които не получават съответна здравна помощ, макар че са здравно обезпечени “, разяснява служебният здравен министър.

Припомняме, че от 15-и юли лекари от "Пирогов " започнаха ефикасни митинги против уволнението на проф. Асен Балтов като шеф на лечебното заведение. От болничното заведение през днешния ден изпратиха писмо до президента Румен Радев, в което упорстват за оставката на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР