Няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. Към

...
Няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. Към
Коментари Харесай

МРРБ: Няма опасност от воден режим в Ботевград

Няма непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград. Към момента потребният размер на водата в язовир ”Бебреш ” е съвсем 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра. Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо четири месеца.
Това стана ясно на среща през днешния ден в Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, на която участваха кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, шефът на " ВиК " ЕООД гр. София Никола Нитов, изпълнителният шеф на " Напоителни системи " ЕАД Снежина Динева, шефът на ВиК дирекцията в Министерство на регионалното развитие Иванка Виденова, специалисти от ведомството, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Управителят Никола Нитов е отбелязал, че през последните месеци са подхванати дейни дейности по ремонт на ВиК мрежата в Ботевград, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6 на 100 за последния месец.

Близо 1,3 млн. лева е осигурило Министерство на регионалното развитие през последните три години за ремонт на водопреносната мрежа на община Ботевград, стана ясно още по време на диалога. Предстои възлагане на Регионални прединвестиционни изследвания за област София, с които ще се дефинират ВиК обекти за европейско финансиране, защото община Ботевград стана член на Асоциацията по ВиК.

Продължава обследването за противозаконни връзки по тръбопроводите, като при откриването на такива те ще бъдат прекъсвани.

Присъстващите на срещата са декларирали, че ще продължи наблюдението на равнището на язовир " Бебреш ", както и до в този момент. Институциите са в непрестанен разговор и приканиха хората да употребяват рационално питейната вода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР