Няма необходимост близо 4 млн. българи, чиито данни бяха противозаконно

...
Няма необходимост близо 4 млн. българи, чиито данни бяха противозаконно
Коментари Харесай

НАП: Пълните данни на 189 души са хакнати при атаката. За тях съществува по-голям риск от потенциални злоупотреби и ще ги уведомим

Няма нужда близо 4 млн. българи, чиито данни бяха незаконно огласени, да сменят персоналните си карти. Практически препоръки за тях ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите до края деня на 24.07.2019 година

Това написа на формалния уебсайт на Националната организация за приходите във връзка хакерската офанзива от предходната седмица. Ето какво още оповестяват от организацията:

След спомагателни инспекции се откри, че данните на 189 души от нелегално публикуваните през предходната седмица, включват композиция от имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта. За тези жители съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени от Националната организация за приходите незабавно по телефон или имейл.

От Национална агенция за приходите оповестяват, че приложението за инспекция за нелегално публикувани персонални данни ще работи с ЕГН, като ще изпраща резултатите от обработката на въведен от потребителя мобилен номер. Проверката ще е еднократна - единствено за един човек и ще дава отговор само дали има нелегално разкрита информация. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с непознати персонални данни, допълват от Национална агенция за приходите.

В момента в организацията съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция, оповестиха от приходното ведомство. След привършване на инспекциите, организацията ще може да даде на лицата и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР