Няма недостиг на болнични легла в страната отчитат здравните власти.

...
Няма недостиг на болнични легла в страната отчитат здравните власти.
Коментари Харесай

При недостиг на болнични легла ще се преструктурират отделения

Няма дефицит на болнични кревати в страната регистрират здравните управляващи. Въпреки че надминахме пиковата 14-дневна заболеваемост от есента, системата устоя на натоварването. Силистра е една от областите с най-вече инфектирани на 100 000 души - съвсем 900. Там към този момент се постанова да мислят различни способи за нарастване на леглата.

В този фургон в двора на болничното заведение в Силистра след дни ще бъдат настанявани заболели с Ковид. Леглата в лечебното заведение не доближават. В коронавирус корпуса от модулен вид ще има място за 50 души. Ще има и три реанимационни кревати.

" Най-важното е, че по този начин е подсигурено с медицински газове, вакуум въздух О2, това е методът да се обособят инфекциозно болните в една обособена сграда ", сподели изпълнителният шеф на МБАЛ-Силистра доктор Васил Славов.

За трети път в последните 10 дни в Бургас усилват болничните кревати. В момента са заети 96% от наличните. Маските навън към този момент са наложителни, а малолетни нямат право да са на открито след 20:00 часа.

" Факт е, че ние в края на предходната седмица, при започване на тази, първи пресякохме границата от 900 случая на 100 хиляди души за последните 14 дни ", сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

За пръв път от началото на епидемията минахме границата от 9000 приети в болница. Близо 750 са в тежко положение. 320 остават свободните разкрити интензивни кревати като най-малко две трети от тях са в столицата.

" Ако допуснем жестоко неспазване на ограниченията, ние имаме опция да удвоим два пъти и половина броя на инфектираните, приетите в болница и умрелите ", сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

В момента има наклонност за задържане на инфектираните към 4000 на ден, само че това може да е краткотрайно събитие.

14-дневната заболеваемост в страната наближава 700. По растеж на смъртните случаи към този момент сме на второ място в света. високата смъртност съгласно ръководителя на Оперативния щаб се дължи най-малко частично на скритата заболеваемост.

" Има скрита заболеваемост, нерегистрирана – доста хора пращат единствено един член на фамилията да се тества, който е най-зле, останалите не се записват. Има цели компании от 10-12 индивида, това го знам сигурно ", сподели ръководителят на Национален действен щаб ген. проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

На този стадий съгласно здравния министър е рано да се преценя ще се удължават ли ограниченията.

" Мерките за нас са навременни, в случай че те не бяха взети, можеше равнищата да бъдат по разнообразни като равнища на заболяваемост, тъй че считаме, че те дават някакъв резултат, заради прекъсване на опцията за такова ексцесивно разпределени и разпространяване на болестта ", сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Продължават диалозите за обезпечаване на спомагателни количества ваксини. Поставените дози у нас към този момент са над 401 хиляди. От през днешния ден към този момент е основан съвета от специалисти по акушерство и гинекология. До това решение се стигна поради увеличените случаи на инфектирани бременни дами.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР