Няма научни доказателства, че ваксината може да увреди генетичния код

...
Няма научни доказателства, че ваксината може да увреди генетичния код
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Няма научни доказателства, че ваксината може да увреди генетичния код

" Няма научни доказателства, че имунизацията може да повреди генетичния код и дами, които не са раждали, не трябва да се ваксинират против ". Това съобщи в студиото на “Лице в лице “ по БТВ заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
“Научната основа на това е, че тази РНК отива в цитоплазмата и се свързва с рибозомите, т.е. нашите “фабрики “ за произвеждане на белтък. Свързва се и стартира да се създава този протеин на шипчетата, против който да се построи имунитета в последна сметка. Ваксинирането е единствено да разполагаме с протеина на ковид, с цел да си изработим имунитета, без нищо друго от вируса “, съобщи специалистът.
 Скептицизмът на Балканите заплашва имунизацията против COVID-19 Скептицизмът на Балканите заплашва имунизацията против COVID-19
Докато държавните управления на Балканите се борят да обезпечат ваксини против ковид, дебне един зложелател: антиваксинационно придвижване, което н...
Проф. Христова изясни и кои са групите, които би трябвало с нараснало внимание да пристъпят към имунизацията, като акцентира, че без значение от болесттите щом е позволена имунизацията, можем да я използваме. “Алергичните болести са преди всичко. Тези хора би трябвало да се съветват с доктор и да пристъпят към имунизация след избраната подготовка. Пият се специфични медикаменти. Втора група – автоимунните болести. Става дума за тежки такива, свързани с щитовидната жлеза - да вземем за пример тиреоидит на Хашимото, множествена склероза или Лупус. Това са доста тежки заболявания, при които имунната система към този момент е повредена “, разясни специалистът.
“Горна възрастова граница при имунизацията няма, само че при децата, които не са рискови, няма доста смисъл да се ваксинират “, изясни проф. Христова. Тя обърна внимание и на още един забавен подробност. А точно – хора, които имат построени задоволително антитела, преболедували корнавируса, могат да не се имунизират най-малко 6 месеца. “Ако са мощно рискова група, могат да се ваксинират след към половин година “, изясни тя.
" Няма и загуба на антитела при даряване на плазма, успокои специалистът. Това е по този начин, тъй като се подарява доста малко ", добави проф. Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР