Няма нарушения в наредбата за глобите за незаконни обекти! Няма

...
Няма нарушения в наредбата за глобите за незаконни обекти! Няма
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Няма нарушения в наредбата за глобите за незаконни обекти

Няма нарушавания в наредбата за санкциите за противозаконни обекти! Няма да отстъпим и йота от новия ред, който вкарваме. В четвъртък привиквам ексклузивен председателски съвет.

Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във връзка връщането на измененията в Наредбата за преместваемите обекти и рекламната активност в Столична община от регионалния шеф на София Вяра Тодева на 21 юни. С решението на Тодева по-високите санкции за противозаконни будки в столицата няма да могат да се ползват от зимата.

Ето я и цялата позиция на ръководителя на СОС Георги Георгиев:

" Смея да настоявам, че се направи извънредно огромна промяна в реда за слагане и потреблението на преместваеми обекти и рекламни детайли. С това Решение на СОС са направени над 100 промени и допълнения в настоящата нормативна уредба на общината, която обгръща режима на преместваеми обекти и рекламни детайли ", споделя в позиция ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Той напомня, че в подготовката на текстовете е отделено доста време в срещи и полемики с жители, представители на бизнеса, специалисти и всички заинтригувани страни. От извършените публични разисквания са получени голям брой оферти, деликатно прегледани и към 25 от тях утвърдени.

" Два пъти по 1 месец се организираха публични съвещания за наредбата и регионалната администрация не се включи с нито едно предложение за смяна ", споделя още Георгиев.

Той дефинира този акт на регионалния шеф като по-скоро непознаване на материята и недоумение на новите правила, които вкарваме.

" Юридически няма нарушавания на закона, тъй като госпожа Тодева се базира на 1 текст, който касае слагане на преместваеми обекти, а ние вкарваме нов режим на надзор освен при слагането им, само че и при въвеждане в употреба – те ще могат да работят, когато електрическите и водопреносни връзки са сложени според условията. Това се удостоверява с документ и едвам тогава обектът има право да работи - при положение на нарушаване се постанова санкция от 50 000 лв.. Именно това е новият ред, който вкарваме посредством Наредбата и от който ние няма да отстъпим и на йота ", безапелационен е ръководителят на СОС.

Той е свикал ексклузивен председателски съвет в четвъртък, на който да се разиска създалата се обстановка и да се вземе решение – постанова ли се провеждането на съвещание на общинския съвет в този момент, в случай че разпоредбите влизат в действие през зимата или това ще се разиска на идващото постоянно съвещание на градския парламент през септември.

" Истината е, че чаках опозиция от стопаните, които са недобросъвестни, само че поддръжка от тези, които работят по разпоредбите. В последна сметка градското пространство е на всички. За мен гаранциите за живота и здравето на жителите е приоритет и взаимни отстъпки не може да има ", се споделя в позицията на шефът на СОС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР