Няма място за притеснение сред жителите на ромските махали в

...
Няма място за притеснение сред жителите на ромските махали в
Коментари Харесай

МВР за истерията в ромските махали в Пловдивско: Не се отвличат деца, няма място за притеснение!

Няма място за терзание измежду жителите на ромските махали в селата край Пловдив, взети са ограничения и се търсят хората, които популяризират информация за мъже с маски, които желаят да отвличат деца. Това съобщи на брифинг заместител шефът на пловдивската полиция Силко Литов.
Прочетете още
Той бе безапелационен, че няма такова нещо като похищение на деца и че в обществените мрежи се разпространява невярна информация.

„ В края на предходната седмица след излезли изявления в обществените мрежи стартира една всеобща неуравновесеност измежду ромското население в селата към Пловдив. Бяха подадени голям брой сигнали, които обаче в себе си не съдържат никаква конкретика ”, добави той.

По думите му е направена незабавна инспекция и са подхванати своевременни дейности. В множеството случаи хората, които се обаждат на 112 споделят, че са чули нещо, само че няма нищо съответно.

„ Във фейсбук се популяризират фотография с номер на автомобил. От направена инспекция стана ясно, че това е 53-годишен мъж, който се е прибирал със фамилията си от заведение към град Пловдив и е бил сниман. За момента, сигналите са недействителни и приканвам жителите на ромските махали за разсъдък и успокоение. Наситили сме кварталите с полицейски патрули, има непрекъснато наличие на органите на реда и имаме подготвеност за незабавни дейности ”, добави още той.

Силко Литов описа, че първият сигнал в полицията е получен на 20 против 21 юли през нощта. От тогава са подадени голям брой други със същата информация. Повечето са били от хора, на които са споделили техни близки, че се тормозят,  да не им вземат децата. Сигнали има от Карлово, Калояново, Раковски, Марица, Първомай, Асеновград.

Те са от доста и разнообразни обитаеми места от област Пловдив, само че за момента няма място за терзание, увери Силко Литов. Освен патрули по места в днешния ден е основана и организация за обхождане, като е и разговаряно с хората в махалите.

Припомняме, че TrafficNews заяви за случая още на 20 юли, след голям брой сигнали до медията ни. Повече може да прочетет тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР