Няма млади хора, които да искат да работят в кадастъра

...
Няма млади хора, които да искат да работят в кадастъра
Коментари Харесай

Протестиращи от кадастъра в Пловдив: Парите не стигат, пести...

Няма младежи, които да желаят да работят в кадастъра в Пловдив, изключително като видят на какво равнище е заплащането ни. Това сподели служителка на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в града под тепетата по време на едночасовата стачка пред постройката, съобщи кореспондент на „ Марица “.  

„ Не е редно да се стартира на такава ниска стартова заплата. Трдуно се оправяме с тези пари. Виждате, че всичко се усилва, цените скачат всеки ден, само че заплатите не са мръднали даже и с един лев. За да претърпяваме се лишаваме от неща, които не са от първа нужда. Няма по какъв начин да се лишим от храна или пък да не си плащаме сметките. Гледаме да пестим от електричество да вземем за пример, изобщо от всичко допустимо “, разясниха протестиращите.  

Едночасовото неодобрение и прекъсването на работата на чиновниците през днешния ден бе точно заради искане на нарастване на заплатите с най-малко 20 % и то от 1 октомври. Шефът на Агенцията в Пловдив Никола Бадев уточни, че от към 2 месеца се вършат опити за диалози, с цел да се реализира консенсус. Мисията обаче не се увенчала с триумф. Затова незабавно след изборите, за да не се политизира, стачката е реалност.  

Как и дали чиновниците ще продължат с протестните си дейности, в случай че не се изпълнят настояванията им, ще бъде решено на централно равнище в София и от КТ „ Подкрепа “. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР